Παραθεριστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός Εμπόρων Νομού Ηρακλείου

Αρχική Νέα
Νέα
Ενημέρωση απο την Γενική Συνέλευση του ΣΥΝ.Π.Ε. την 3/12/2012

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΔΟΣ 1770 ΑΡ. 28

ΤΗΛ. 2810- 341563 & 287244.

e-mail.   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ηράκλειο 20/12/2012

 

Κύριοι,

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 3/12/2012 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού μας με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

1. Ενημέρωση  από το Διοικητικό Συμβούλιο για την πορεία του  Συνεταιρισμού -  πεπραγμένα  χρήσης 2012.

2. Έγκριση Ισολογισμού χρήσης ( από 1/1/2011 έως 31/12/2011).

3. Έγκριση Προϋπολογισμού 2013.

4. Πώληση οικοπέδου εκτός οικισμού τριών στρεμμάτων στον Παραθεριστικό    Οικοδομικό Συνεταιρισμό ΟΤΕ.

Για όσους δεν προσήλθατε σας ενημερώνουμε για τα αποτελέσματα αυτής καθώς και για την πορεία του Συν/σμού, ποια είναι η κατάσταση και σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε σήμερα.

 

Όσον αφορά το 1ο θέμα:

- Τον Οκτώβριο του 2011 πήραμε την έγκριση του άρθρου 24 περί Πολεοδόμησης.  Αυτό ήταν το πρώτο και σημαντικότερο βήμα ( το οποίο τόσα χρόνια προσπαθούσε να πάρει ο Συν/σμός) γιατί μας δίνει το δικαίωμα να προχωρήσουμε στις περαιτέρω διαδικασίες μέχρι να φτάσουμε στο σημείο όπου να μπορούμε να μοιράσουμε νόμιμα.

- Τον Σεπτέμβριο του 2012 καταθέσαμε την τελική Πολεοδομική Μελέτη, την Περιβαλλοντική καθώς και την Μελέτη Βιοκληματικής ενέργειας.

Η Πολεοδομική Μελέτη εγκρίθηκε την 5/12/2012, η Περιβαλλοντική Μελέτη θα εγκριθεί σύντομα.

Στην συνέχεια αφού εγκριθεί, (η Περιβαλλοντική Μελέτη)   θα μπορούσαμε να μοιράσουμε  άτυπα (δηλαδή  δεν θα έχουμε δικαίωμα ούτε να οικοδομήσουμε, ούτε να κάνουμε τα έργα υποδομής). Για το λόγο αυτό η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγκριτικών αποφάσεων τις οποίες σας αναφέρουμε παρακάτω ώστε όταν μοιράσουμε να έχουμε  δικαίωμα  να κάνουμε έργα υποδομής και να  οικοδομήσουμε:

 

1. Έγκριση Περιβαλλοντική Μελέτης.

2. Έγκριση  από  την Περιφέρεια Κρήτης.

3. Έγκριση από την Νομική Υπηρεσία του Κράτους

4. Ίσως χρειαστεί να πληρώσουμε στο  ΄΄Πράσινο Ταμείο΄΄ εισφορά 10% επί της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου, αλλά δεν είναι σίγουρο  επειδή είμαστε από τους παλιούς Συν/σμούς , θα το ερευνήσουμε.

5. Έγκριση από το Συμβούλιο Επικρατείας.

6. Υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

7. Στην συνέχεια δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ.

 

Όταν όλα τα παραπάνω επιτευχθούν θα πρέπει για να μοιράσουμε πλέον νόμιμα να γίνουν έστω το 75% των έργων υποδομής, να διαχωριστούν τα οικόπεδα επί εδάφους και εν συνεχεία να πάρει ο καθένας το δικό του.  Να σημειωθεί ότι προπορευόμαστε όλων των Οικοδομικών Συν/σμών στο Ν. Ηρακλείου στις προαναφερθείσες διαδικασίες  και  ότι η δική μας Μ.Π.Ε, θα είναι η πρώτη που θα εγκριθεί πανελλαδικά με τον νέο νόμο και θα αποτελέσει κατά τα λεγόμενα τoυ Υπουργείου, πρότυπο για τις επόμενες εγκρίσεις .

 

Για όλα τα ανωτέρω το Δ.Σ. θα παλέψει, όπως παλεύει τώρα και 3,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν. Δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα. Θα βρούμε τον καταλληλότερο δικηγόρο για να προωθήσει όλες τις ανωτέρω διαδικασίες.  Αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνουν όλα αυτά θα χρειαστούν έξοδα γι’ αυτό σας παρακαλούμε να ταχτοποιηθείτε ταμειακώς, ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά και να μην φτάσουμε σε πτώχευση του Συν/σμού με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για την εξυπηρέτησή σας υπάρχουν οι  κάτωθι τραπεζικοί λογ/σμοί :

 

1. Τράπεζα Πειραιώς 5751026581-625

2. Τράπεζα Marfin 0447771428

3. Παγκρήτια Συν/κή Τράπεζα 1100163

 

Η οφειλή σας είναι  ……………………€

 

Σαν Συμβούλιο θα προσπαθήσουμε να μας κάνει ο Δήμος το 50% των έργων υποδομής εφ’ όσον του έχουμε παραχωρήσει το 50% της γης μας και θα δούμε  πως θα μπορέσουμε να ενταχθούμε σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

 

Όσον αφορά το 2ο   και το 3ο  θέμα:

Έγινε η έγκριση του Ισολογισμού 2011 και Προϋπολογισμού 2013.

 

Όσον αφορά το 4ο θέμα:

Μέσα στην χρονιά αυτή έγινε μια καταπάτηση περίπου 3 στρεμμάτων  οικοπέδου μας που βρίσκεται εκτός  των ορίων του οικισμού ( δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνεται στην Πολεοδομική μας Μελέτη) από τον γειτονικό Συν/σμό των υπαλλήλων Ο.Τ.Ε.  Εμείς καταφέραμε να τους αποδείξουμε με συμβόλαια και τοπογραφικά ότι η γή αυτή μας ανήκει γιατί αυτοί επέμεναν στο αντίθετο. Μετά από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις καταλήξαμε να τους το πουλήσουμε και η πρότασή μας  είναι στην τιμή   των   55.000,00€.

 

Για οποιοδήποτε άλλο νέο στην εξέλιξη  του Συν/σμού μπορείτε να πληροφορείσθε στα τηλέφωνα 2810-287244 και 2810-341563 καθώς και στο το site μας www.poseni.gr

 

Για λόγους οικονομίας των εξόδων παρακαλούμε όσοι από εσάς έχετε e.mail  στείλτε το στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  Επίσης όσοι  έχετε αλλάξει διεύθυνση  ή τηλέφωνα παρακαλώ ενημερώστε μας.

 

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

 

Μπότης – Παναγιώτης Μαθιουδάκης                                 Γιάνναρης Νικόλαος

 
ΙΣΟΛ. 2011

 
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓ.2013

 
ΠΡΟΣΚ.Γ.Σ.ΓΙΑ ΙΣΟΛ-ΠΡΟΥΠ

 

Αριθμ.Πρωτ.                                                                          Ηράκλειο   27/09/2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ¨ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε.¨

Προς όλα τα μέλη του ¨Παραθεριστικού Οικοδομικού

Συνεταιρισμού Εμπόρων Ν. Ηρακλείου¨.

 

Ενταύθα

 

Κυρίες και Κύριοι,

 

Καλείστε σε Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στην Λ. Δημοκρατίας αρ.10 την 26/11/2012 ημέρα Δευτέρα  και ώρα 18:00.

Επειδή, για την νόμιμη συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης, απαιτείται η παρουσία των τριών τετάρτων (¾) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του Συνεταιρισμού, που όμως είναι δύσκολο να  επιτευχθεί κατά την ως άνω ημερομηνία,    η Γ.Σ. θα συνέλθει τελικά την επόμενη Δευτέρα 3/12/2012 , στον ίδιο τόπο και την ίδια  ώρα, οπότε οι εργασίες της, θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών, τα οποία θα παρευρεθούν (άρθρο 20 Καταστατικού).

 

Η παρουσία όλων την  3η  Δεκεμβρίου 2012  είναι επιβεβλημένη.

 

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

1. Ενημέρωση  από το Διοικητικό Συμβούλιο για την πορεία του             Συνεταιρισμού -  πεπραγμένα  χρήσης 2012.

2. Έγκριση Ισολογισμού χρήσης ( από 1/1/2011 έως 31/12/2011).

3. Έγκριση Προϋπολογισμού 2013.

4. Πώληση οικοπέδου εκτός οικισμού τριών στρεμμάτων στον Παραθεριστικό    Οικοδομικό Συνεταιρισμό ΟΤΕ.

 

Αντίγραφα του Ισολογισμού 2011και του  Προϋπολογισμού 2013 θα είναι διαθέσιμα  στα γραφεία του Συνεταιρισμού μας, στην Γενική Συνέλευση καθώς επίσης και  στην ιστοσελίδα μας  www.poseni.gr.

 

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιουδάκης –Μπότης Παναγιώτης                                       Γιάνναρης Νικόλαος

 

 
ΝΕΑ Πολεοδομική Μελέτη Π.Ο.Σ.Ε.Ν.Η.

Δείτε ΕΔΩ σε μορφή pdf την νέα Πολεοδομική Μελέτη Π.Ο.Σ.Ε.Ν.Η.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL