Παραθεριστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός Εμπόρων Νομού Ηρακλείου

Αρχική Νέα
Νέα
Επιστολή 17-10-11

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΔΟΣ 1770 ΑΡ. 28

ΤΗΛ. 2810- 341563 & 287244.

www.poseni.gr  - e.mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ηράκλειο 15/10/2011

 

 

Αγαπητά Μέλη,

 

Στην Γενική Συνέλευση της 30ης  Οκτωβρίου 2011 για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια θα έχουμε καλά νέα. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι έγινε ίσως το μεγαλύτερο βήμα για την υλοποίηση του οράματός μας.  Συγκεκριμένα εγκρίθηκε τελικά έπειτα από πολύ επίμονες προσπάθειες πολλών ανθρώπων, όχι μόνο της διοίκησης αλλά και από τους τεχνικούς μας  και από αιρετούς της περιοχής μας (Βουλευτές Μαρία Σκραφνάκη , Βασίλη Κεγκέρογλου.). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 στείλαμε επιστολή και στον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και στους Υπουργούς κα Μπιρμπίλη και κο Σηφουνάκη.

 

Ιστορικά το 2002 ήμασταν προ της τελικής έγκρισης της Πολεοδομικής Μελέτης αφού βέβαια προηγουμένως είχε εγκριθεί η οικιστική καταλληλότητα. Όμως το μαρτύριο ξεκινά το 2004 όπου όχι μόνο δεν εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη αλλά ακυρώθηκε και η οικιστική καταλληλότητα. Έτσι δυστυχώς όλα ξεκίνησαν από την αρχή έχοντας μπροστά μας να ολοκληρώσουμε το 1ο βήμα ( την περίφημη ένταξή μας στο άρθρο 24 του Ν.2508/97 του ΠΕΡΠΟ).  Αυτό δηλαδή που πετύχαμε σήμερα ύστερα από 3 χρόνια και τούτο για τους παρακάτω λόγους επιγραμματικά:

 

Δεν είχε χωροθετηθεί η περιοχή ΠΕΡΠΟ του Ν. Λασιθίου δηλαδή ο χώρος στον οποίο θα μπορούσαν να αναπτυχθούν Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί. Αυτό έγινε το 2008!!!

Μετά την «ευχάριστη» αυτή 1η απόφαση χωροθέτησης  (όπου στο χωροθετημένο χώρο βρισκόταν και η οικοπεδική μας έκταση ) άρχισε ένας απρόβλεπτα μεγάλος Γολγοθάς.

Αδικαιολόγητα κάποιοι υπάλληλοι του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ και νυν ΥΠΕΚΑ προσπάθησαν με χίλιους τρόπους να σταματήσουν την ανάπτυξη όχι μόνο του δικού μας Συνεταιρισμού αλλά και άλλων 18 στην Ανατολική Κρήτη και φυσικά στην υπόλοιπη χώρα, με προσχήματα όπως αυτό του ότι τα μονοπάτια διαιρούσαν την ιδιοκτησία σε τμήματα μικρότερα των 50 στρεμμάτων.  Αυθαίρετα επίσης ζητούσαν νέες γεωλογικές μελέτες και επικαιροποίηση όλων των εγκρίσεων που είχαμε από το 1996.  Μπροστά σ’ αυτά τα τεράστια προβλήματα με πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού μας κινήσαμε διαδικασία διαμαρτυρίας με όλους τους υπόλοιπους Συνεταιρισμούς της Ανατολικής Κρήτης. Επισκεφθήκαμε πολλάκις όλοι και τους Περιφερειάρχες και τους Βουλευτές αλλά και τους ίδιους τους Υφυπουργούς της προηγούμενης και της σημερινής Κυβέρνησης. Δέον να σημειωθεί ότι αλλάχθηκε τρεις  φορές ( νέες μελέτες)  η περιβαλλοντική μας μελέτη, όπου τελικά πήραμε και την έγκριση της προκαταρκτικής περιβαλλοντικής προμελέτης Π.Π.Ε. ( ένας τεράστιος φάκελος) από την υπηρεσία ΕΥΠΕ του ΥΠΕΚΑ ΤΟ 2010.

Η πολιτική παρέμβαση είχε σαν αποτέλεσμα έστω και καθυστερημένα να μας απαλλάξει από αυτούς τους προηγούμενους απαράδεκτους ελεγκτές του ΥΠΕΚΑ και έτσι με νέα πρόσωπα υπεύθυνα για τους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς άρχισε πλέον η πορεία για την ένταξή μας στο άρθρο 24.

Όμως στην πορεία αυτή παρουσιάστηκε ένα τεράστιο πρόβλημα ιδιοκτησιακού χαρακτήρα, δηλαδή την εποχή της σχετικής ακυβερνησίας του Συνεταιρισμού περίοδος  2004  υπήρξε διεκδίκηση της οικογένειας Φραγκάκη η οποία κέρδισε (λόγω της απίστευτης  απουσίας του Συνεταιρισμού στις δίκες) έκταση τριών στρεμμάτων σε οικόπεδα που είχαν αγορασθεί από τον Συνεταιρισμό με συμβόλαια και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο για την Πολεοδόμηση.  Η νομική υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ αρνήθηκε δικαίως να δώσει βεβαίωση εξ’ αιτίας αυτού του ιδιοκτησιακού προβλήματος.

Αμέσως άρχισε μια προσπάθεια της Διοίκησης σε πολλαπλά επίπεδα για να λύσει το θέμα με την παραπάνω οικογένεια Φραγκάκη η οποία έφτασε να ζητάει το απίστευτο ποσό των 180.000€  για τα τρία  αυτά στρέμματα.  Τελικά ύστερα από προσπάθειες τουλάχιστον 9 μηνών καταλήξαμε στην αγορά με το ποσό των 45.000,00€ πλέον των εξόδων. Έτσι πήραμε την νομοθετική έγκριση του ΥΠΕΚΑ.

 

Όμως παρουσιάσθηκε νέα εμπλοκή με την έλλειψη τελεσιδικίας μη δασικού χαρακτήρα μέρους της έκτασης, εμβαδού 610 στρεμμάτων.  Αναγκαστικά υπήρξε νέα καθυστέρηση δυο μηνών, οπότε και τον περασμένο Σεπτέμβριο  πήραμε το οριστικό και αμετάκλητο της παραπάνω έκτασης ως μη δασική με βάση το από 16-9-1997 έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου .

 

Επίσης παρεκάμφθη  με πολύ προσπάθεια  2 μηνών η τροποποίηση του ΦΕΚ που προέβλεπαι  532 μερίδες ενώ τα  Μέλη τώρα και δέκα χρόνια περίπου είναι 633.

 

Εντελώς ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του  τωρινού Δ.Σ. ( κρατήθηκε ημερολόγιο) μετέβη ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού μας Μαθιουδάκης- Μπότης Παναγιώτης με τους τεχνικούς μελετητές έντεκα  φορές  στην Αθήνα στο ΥΠΕΚΑ.  Επίσης το διάστημα αυτό έγιναν τουλάχιστον 52 (καταγεγραμμένες) συναντήσεις εργασίας μεταξύ Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του πρώην Προέδρου Μπάκιντα Διογένη με τους μελετητές του Συνεταιρισμού.  Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το τελικό οικόπεδο προς Πολεοδόμηση που εγκρίθηκε είναι 628.559,39 τ.μ. διότι αφαιρέθηκε μόνο ένα τμήμα  που προέκυψε από την οριοθέτηση του ρέματος.  Στο χώρο αυτό θα οριοθετηθούν σύμφωνα με την απόφαση 44410/13-10-2011 του άρθρου 24 του 2508/97, 633 μερίδες όσα και τα Μέλη του Συνεταιρισμού. Όμως ο βιολογικός καθαρισμός δεν χωροθετείται πλέον σε κοντινό ανεξάρτητο τμήμα του Συνεταιρισμού όπως είχε προβλεφθεί και εγκριθεί μέχρι το 2004 αλλά εντός των σημερινών 628.559,39 τ.μ..

Αυτό σημαίνει ότι η υπάρχουσα Πολεοδομική Μελέτη θα υποστεί δραστική τροποποίηση όπως προκύπτει και από τις κατ’ αρχήν συζητήσεις με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ.   Εν κατακλείδι :

 

1. Τελείωσε το μεγάλο βήμα της ένταξής μας στο άρθρο 24 με την απόφαση 44410 / 13-10-2011 Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού ΥΠΕΚΑ.

2. Έπεται η νέα Πολεοδομική Μελέτη με νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (με νέα θέση  του βιολογικού καθαρισμού κλπ) όπου εκεί θα οριστικοποιηθούν και οι τελικές θέσεις των 633 μερίδων.

Θεωρούμε ότι αυτό το σημαντικό και ουσιώδες κομμάτι απαλλαγμένο από γραφειοκρατία θα ολοκληρωθεί με τις εγκρίσεις του σε ένα εξάμηνο (θα δοθεί η ευκαιρία προς όλα τα Μέλη να παρουσιασθεί η νέα αυτή Πολεοδομική Μελέτη σε επόμενη ειδική συνέλευση).

 

3.    Ακολουθεί το τελευταίο στάδιο μελετών δηλαδή η μελέτη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης στο έδαφος καθώς και οι μελέτες των έργων υποδομής δηλαδή οι  μελέτες πλήρους υλοποίησης του όλου πολεοδομικού  σχεδιασμού της έκτασης του Συνεταιρισμού ( οδοποιία , ύδρευση, αποχέτευση, φωτισμός, βιολογικός καθαρισμός κλπ.).

 

Με την έγκριση της μελέτης εφαρμογής ήμαστε πλέον έτοιμοι να αρχίσουμε τα έργα υποδομής.  Το 3ο αυτό στάδιο ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός έτους (ίσως και λιγότερο).

Στις προθέσεις μας είναι να ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός στην φιλοσοφία της πράσινης ανάπτυξης (βιοκλιματικός και οικολογικός σχεδιασμός και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ποδηλατόδρομους κτλ) ώστε να αποτελέσει την βάση ένταξής μας σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά ανάλογα προγράμματα.

 

Με τα παραπάνω ελπίζουμε να έγινε μια περιεκτική αλλά σαφή ενημέρωσή σας για την πορεία του Συνεταιρισμού τα τελευταία χρόνια αλλά και τα υπόλοιπα βήματα που υπολείπονται.  Μπροστά μας έχουμε βήματα ουσίας με λίγη μόνο  γραφειοκρατία.   Βήματα ευχάριστα γιατί πλέον περνάμε στην ουσία δηλαδή τον σχεδιασμό του  οράματός μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το τούνελ είναι  ανοιχτό.

 

Καθώς βρισκόμαστε σε καλό δρόμο παρακαλούμε ας αποτινάξουμε όλοι μας την αδιαφορία για τον Συνεταιρισμό που προήλθε όχι αδικαιολόγητα από την μακρόχρονη καθυστέρηση η οποία όλους μας έχει κουράσει και ας δώσουμε την δυναμική μας παρουσία κατά την άνω ημερομηνία (30/10/2011).  Έτσι μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίσουμε μέχρι την εκπλήρωση του τελικού στόχου.

Όπως είναι ευνόητο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία γίνεται πιο δυναμική και ισχυρή η παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου στα Υπουργεία και όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρεια, Δήμους κτλ.).

Επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο περιήλθε πρόσφατα – μετά την αποστολή της πρόσκλησης για τη Γενική Συνέλευση – προφορική πρόταση από τον Παραθεριστικό Οικοδομικό Συνεταιρισμό Υπαλλήλων ΟΤΕ Ν. Ηρακλείου για αγορά 35 περίπου στρεμμάτων ιδιοκτησίας του συνεταιρισμού μας, εκτός των ορίων της πολεοδόμησης. Προτείνουμε λοιπόν, μέσω της παρούσας επιστολής στην Γενική Συνέλευση της 30/10/2011 να συζητηθεί εκτός των προγραμματισμένων θεμάτων και το συγκεκριμένο θέμα, ώστε εάν το αποφασίσουμε, να εξουσιοδοτηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να προβεί σε τυχόν διαπραγματεύσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο του συνεταιρισμού υπαλλήλων ΟΤΕ.

 

 

Με τιμή

 

 

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιουδάκης – Μπότης Παναγιώτης                                   Γιάνναρης Νικόλαος

 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30/10/11

 

Αριθμ.Πρωτ.                                                                          Ηράκλειο  13/9/2011

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ¨ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε.¨

Προς όλα τα μέλη του ¨Παραθεριστικού Οικοδομικού

Συνεταιρισμού Εμπόρων Ν. Ηρακλείου¨.

Ενταύθα

Κυρίες και Κύριοι,

Καλείστε σε Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στην Λ. Δημοκρατίας αρ.10 την 23/10/ 2011 ημέρα Κυριακή  και ώρα 11:00 έως 12:00 πρωϊνή.  Από 12:00 έως 4:00 θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες.

Επειδή, για την νόμιμη συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης, απαιτείται η παρουσία των τριών τετάρτων (¾) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του Συνεταιρισμού, που όμως είναι δύσκολο να  επιτευχθεί κατά την ως άνω ημερομηνία,    η Γ.Σ. θα συνέλθει τελικά την επόμενη Κυριακή 30/10/2011 , στον ίδιο τόπο και την ίδια  ώρα, οπότε οι εργασίες της, θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών, τα οποία θα παρευρεθούν (άρθρο 20 Καταστατικού).

Όποιος από τους Μετόχους έχει διαθέσιμο χρόνο και επιθυμεί να προσφέρει εργασία για τον Συνεταιρισμό μπορεί να θέσει υποψηφιότητα μέχρι την 17/10/ 2011 με αίτησή του στο γραφείο του Συνεταιρισμού, οδός 1770 αρ.28, Ηράκλειο. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810-341563  & 2810- 287244, ώρες 9:00 – 14:00.

 

Η παρουσία όλων την  30η  Οκτωβρίου 2011 είναι επιβεβλημένη.

 

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

1. Ενημέρωση  από το Διοικητικό Συμβούλιο για την πορεία του             Συνεταιρισμού .

2.   Αρχαιρεσίες ( εκλογές). Α)  Ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Β)  Ανάδειξη νέου Εποπτικού Συμβουλίου.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιουδάκης –Μπότης Παναγιώτης                                Γιάνναρης Νικόλαος

 

 
01/12/2010 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αριθμ.Πρωτ. Ηράκλειο 01/11/2010
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ¨ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε.¨

Προς όλα τα μέλη του ¨Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εμπόρων Ν. Ηρακλείου¨.

Ενταύθα

Κυρίες και Κύριοι,

Καλείστε σε Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στo συνεδριακό κέντρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, στην οδό Λ. Ικάρου 5 , την 24 Νοεμβρίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 απογευματινή.

Επειδή, για την νόμιμη συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης, απαιτείται η παρουσία των τριών τετάρτων (¾) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του Συνεταιρισμού, που όμως είναι δύσκολο να επιτευχθεί κατά την ως άνω ημερομηνία, η Γ.Σ. θα συνέλθει τελικά την επόμενη Τετάρτη 1/12/2010 , στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα, οπότε οι εργασίες της, θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών, τα οποία θα παρευρεθούν (άρθρο 20 Καταστατικού).

Η παρουσία όλων την 1η Δεκεμβρίου είναι επιβεβλημένη. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.Ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο για την πορεία του Συνεταιρισμού .
2. Έγκριση Ισολογισμού χρήσης ( 01/01/2009 -31/12/2009).
3. Έγκριση Προϋπολογισμού 2011.

Ο Πρόεδρος Μαθιουδάκης –Μπότης Παναγιώτης
Ο Γ. Γραμματέας  Γιάνναρης Νικόλαος

 

 

 

 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΔΟΣ 1770 ΑΡ. 28
ΤΗΛ. 2810- 341563 & 287244.
WWW.poseni.gr – e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.Ηράκλειο 01/09/2010


Αγαπητά μέλη,

Μετά από την ενημέρωση που σας κάναμε  δια επιστολής μας την 12/2/2010, για την εξέλιξη των αδειοδοτήσεων του Συνεταιρισμού, ότι δηλαδή με πρωτοβουλία μας επισκευθήκαμε το αρμόδιο Υπουργείο  μαζί με Προέδρους  άλλων Συνεταιρισμών και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με αισιοδοξία σας ανακοινώσαμε ότι μας υποσχέθηκε ο υφυπουργός κος Μωραίτης, πως  θα κάνει μια τριμελή ή πενταμελή επιτροπή για να ελέγχει τάχιστα τους φακέλους και  χωρίς πολλές διαδικασίες να εγκρίνει , εφ’ όσον έχουμε τις προϋποθέσεις ( που τις έχουμε)  δηλαδή τις άδειες.    Μετά λύπης μας σας πληροφορούμε  ότι αυτό δεν έγινε.
Παρά ταύτα, όσον αφορά το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., με μεγάλες προσπάθειες και πολλά ταξίδια προς το Υπουργείο, επισκέψεις στους αρμόδιους υπαλλήλους καθώς και την βοήθεια της Βουλευτού κας Σκραφνάκη Μαρίας και του ιδιαιτέρου της κου Γιώργου Μπάκου και του μέλους μας  κου Διογένη Μπάκιντα ο οποίος γνωρίζει τα θέματα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. από το παρελθόν, καταφέραμε να περάσουμε τον σκόπελο που λέγεται καταλληλότητα και να προχωρήσει ο φάκελος προς την νομική υπηρεσία για έλεγχο των συμβολαίων.     Εδώ όπως αντιλαμβάνεστε θα γίνει άλλη μια μάχη, για να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος γρήγορα, ούτως ώστε να πάμε για έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης την οποία δυστυχώς πρέπει να  ξανακάνουμε από την αρχή και εδώ πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, διότι όπως έχομε  πληροφορηθεί χρειάζεται αρκετός χρόνος για να περάσει η έγκριση αυτή.

Τον χρόνο ελέγχου από την νομική υπηρεσία , δεν μπορούμε   να σας τον  προσδιορίσουμε , διότι έχουμε χάσει κάθε εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις του Υπουργείου.  Σας βεβαιώνουμε  όμως ότι  θα το παλέψουμε όσο μπορούμε  και με την βοήθεια της βουλευτού  που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον , πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να περάσει σύντομα ούτως ώστε να φθάσουμε σε ένα σημείο για να μπορέσουμε επιτέλους να μοιράσουμε τα οικόπεδά μας.

Οφείλουμε  να σας πούμε ότι από τους τελευταίους ελέγχους του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ως προς την έγκριση καταλληλότητας, είχαν προτείνει την αφαίρεση  από το σύνολο  προς πολεοδόμηση, έκταση 150  στρεμμάτων. Δηλαδή 150 μερίδες, διότι η έκταση προς πολεοδόμηση θα γινόταν 500 στρέμματα  αντί των 647 που είναι η έκτασή μας  α) λόγω κλίσεων άνω του 35%   β) για τον χώρο δημιουργίας του βιολογικού καθαρισμού εκτάσεως περίπου 17 στρεμμάτων, πράγμα  που σημαίνει ότι μας έκοβαν 150 μερίδες, αλλά με αλλεπάλληλες επισκέψεις  στο Υπουργείο και προσπάθειες, καταφέραμε να μας αφαιρέσουν περίπου μόνο 24 στρέμματα  δηλαδή 13 μερίδες + τα υπόλοιπα για κοινόχρηστους χώρους.
Μετά από αυτήν την αφαίρεση το Υπουργείο προτείνει την έκταση του κάθε μετόχου να είναι 490 μ2  αντί 500 μ2  ούτως ώστε να καλυφθούν οι 13 μερίδες που μας έκοψαν.

Οφείλουμε  να σας ενημερώσουμε για την πορεία του Συνεταιρισμού από την ημέρα που ιδρύθηκε  ( που οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε  ) ότι οι προηγούμενες διοικήσεις το έτος 2000 είχαν καταφέρει να πάρουν έγκριση καταλληλότητας και το 2002 προέγκριση πολεοδομικής μελέτης.   Όμως το 2004 η τότε κυβέρνηση  και το αρμόδιο Υπουργείο έθεσε το θέμα ΠΕΡΠΟ ( περιοχή ειδικά ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης) για το οποίο έγινε η μελέτη από τον ΟΑΝΑΚ και εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 . Ίσως εάν δεν υπήρχε αυτός ο όρος ΠΕΡΠΟ πιθανόν αυτή την στιγμή να είχε οικοδομηθεί ο Συνεταιρισμός.
Όπως αντιλαμβάνεσθε όταν αναλάβαμε  την διοίκηση κατόπιν εντολής σας, ξεκινήσαμε όλες τις διαδικασίες από την αρχή, γιατί το ΠΕΡΠΟ ακύρωσε τις προηγούμενες εγκρίσεις για αδειοδοτήσεις  Συνεταιρισμών.

Ελπίζουμε ότι η επιμονή μας να ολοκληρώσουμε το όνειρο όλων μας, να σας βρίσκει σύμφωνους.  Ο δρόμος δεν σας το κρύβουμε είναι αρκετά δύσκολος, όμως θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φθάσουμε  τον στόχο μας.

Μετ’ εξαιρέτου τιμής σας αποστέλλομε φιλικούς χαιρετισμούς.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                          

Μαθιουδάκης – Μπότης Παναγιώτης                      Γιάνναρης Νικόλαος

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΑριθμ. Πρωτ. ……                                                                Ηράκλειο      8/11/2009             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε.


Προς όλα τα μέλη του Παραθεριστικού οικοδομικού
Συνεταιρισμού Εμπόρων Ν.  Ηρακλείου.


Ενταύθα

Κυρίες και Κύριοι,

Καλείστε σε Καταστατική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, στην οδό Λ. Ικάρου 5, την 07 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα  Δευτέρα  και ώρα 16 : 00 απογευματινή.

Επειδή για την νόμιμη συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης, απαιτείται η παρουσία των τριών τετάρτων (3/4) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του Συνεταιρισμού, που όμως είναι δύσκολο να επιτευχθεί κατά την ως άνω ημερομηνία, η Γ.Σ. θα συνέλθει τελικά την επόμενη Δευτέρα 14/12/2009, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα, οπότε οι εργασίες της, θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών, τα οποία θα παρευρεθούν (άρθρο 20 του Καταστατικού).


Η παρουσία όλων την 14η Δεκεμβρίου είναι επιβεβλημένη.


ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.    Τροποποίηση του άρθρου 22 του καταστατικού μας.


Στις 24/11/2008 με επιστολή μας στο νομικό τμήμα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ρωτήσαμε για το πώς θα τροποποιήσουμε το άρθρο 22 του καταστατικού μας

ώστε το κάθε μέλος να μπορεί να εκπροσωπήσει συγκεκριμένο ( 1 ή 2 ) αριθμό μελών και όχι περισσότερους, όπως μέχρι τώρα συμβαίνει.  Τον Μάρτιο του 2009 μας απάντησαν με σχετικό έγγραφό τους ότι για να γίνει αυτό απαιτείται απόφαση Γενικής Συνέλευσης με την απόλυτη πλειοψηφία του άρθρου 5 παρ.8 του Π.Δ.93/87, δηλαδή με το 50 + 1 των εγγεγραμμένων μελών.
Κατόπιν αυτού σας παρακαλούμε να παραβρίσκεστε όλοι σε αυτήν την καταστατική Γενική Συνέλευση γιατί δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση εάν ο αριθμός των μελών που θα ταχθεί υπέρ της τροποποίησης του παραπάνω άρθρου δεν υπερβαίνει τα  319 μέλη ( 50 + 1 ).
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιουδάκης – Μπότης Παναγιώτης                            Γιάνναρης Νικόλαος

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αριθμ.Πρωτ.                                                                          Ηράκλειο  8/11/2009
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ¨ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε.¨

Προς όλα τα μέλη του ¨Παραθεριστικού Οικοδομικού
Συνεταιρισμού Εμπόρων Ν. Ηρακλείου¨.

Ενταύθα

Κυρίες και Κύριοι,

Καλείστε σε Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στo συνεδριακό κέντρο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, στην οδό Λ. Ικάρου 5 , την 7 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Δευτέρα   και ώρα 19:00 απογευματινή.

Επειδή, για την νόμιμη συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης, απαιτείται η παρουσία των τριών τετάρτων (¾) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του Συνεταιρισμού, που όμως είναι δύσκολο να  επιτευχθεί κατά την ως άνω ημερομηνία,    η Γ.Σ. θα συνέλθει τελικά την επόμενη Δευτέρα 14/12/2009 , στον ίδιο τόπο και την ίδια  ώρα, οπότε οι εργασίες της, θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών, τα οποία θα παρευρεθούν (άρθρο 20 Καταστατικού).

Η παρουσία όλων την14η  Δεκεμβρίου είναι επιβεβλημένη.


ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.    Ενημέρωση  από το Διοικητικό Συμβούλιο για την πορεία του             Συνεταιρισμού .
2.    Έγκριση Προϋπολογισμού 2010.Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γ. Γραμματέας
Μαθιουδάκης –Μπότης Παναγιώτης                                Γιάνναρης Νικόλαος

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Γενική Συνεύλευση 15/06/09
ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Αριθμ.Πρωτ. 370 Ηράκλειο 14/05/2009ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε.
Προς όλα τα μέλη του Παραθεριστικού Οικοδομικού
Συνεταιρισμού Εμπόρων Ν.Ηρακλείου.

Ενταύθα

Κυρίες και Κύριοι,
Καλείστε σε Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο της Παγκρήτικας Συνεταιριστικής Τράπεζας, στην οδό Λ. Ικάρου 5, την 08η Ιουνίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30 απογευματινή.
Επειδή, για την νόμιμη συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης, απαιτείται η παρουσία των τριών τετάρτων τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του Συνεταιρισμού, που όμως είναι δύσκολο να επιτευχθεί κατά την ως άνω ημερομηνία, η Γ.Σ. θα συνέλθει τελικά την επόμενη Δευτέρα 15/06/2009, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα οπότε οι εργασίες της, θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών, τα οποία θα παρευρεθούν(άρθρο 20 Καταστατικού).

Η παρουσία όλων την 15η Ιουνίου είναι επιβεβλημένη.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο για την πορεία του Συνεταιρισμού.
2.Έγκριση Ισολογισμού χρήσης 2008.
ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ
Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε.
ΟΔΟς 1770 ΑΡ.28 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ 2819-341563 & 287244Ηράκλειο 14/05.2009

Κύριοι Μέτοχοι,

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο (από 20/7/2008) αποτελούμενο από τους:
1. Μαθιουδάκη-Μπότης Παναγιώτης Πρόεδρος
2.Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος Αντιπρόεδρος
3.Γιάνναρης Νικόλαος Γ.Γραμματέας
4.Παρηγόρης Ιωάννης Ταμίας
5.Βαλούρδος Στυλιανός Μέλος
σας ενημερώνει:
Α) Μετά από τηλεφωνικές επαφές που είχαμε με το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και με προσωπικές επισκέψεις στο Αρμόδιο Υπουργείο στις 24/12/2008 πήραμε την γνωμοδότηση για την χορήγηση βεβαίωσης κατά την παρ.6 του άρθρου 24 του Ν.2208/97 για την οικιστική αξιοποίηση (Οικοδομικός Συνεταιρισμός) έκτασης περίπου 637,00 στρεμμάτων για την εξυπηρέτηση χρήσεων παραθεριστικής κατοικίας. Δηλαδή την θετική γνωμοδότηση (προέγκριση) για την Περιβαλλοντική μας μελέτη.
Στην συνέχεια αντιμετωπίζουμε αδικαιολόγητες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε όσον αφορά την έκδοση βεβαίωσης κατά την παράγραφο 6 του άρθρου 24 του Ν 2508/97 για την Πολεοδόμηση του Οικισμού. Δεν περιμέναμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες, γιατί μας ζητάνε να βγάλουμε εκ νέου συμπληρωματικά στοιχεία. Αυτή η βεβαίωση έπρεπε να μας είχε δοθεί από τον Ιανουάριο. Θα κάνουμε δυναμική παρέμβαση όσο πιο γρήγορα μπορούμε (μόλις συγκεντρώσουμε τα συμπληρωματικά στοιχεία) και πιστεύουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες το συντομότερο δυνατό.
το Νεοεκλεγέν Συμβούλιο διαχειρίζεται και προστατεύει την περιουσία των μελών του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ολοκληρώσουμε το πολυετές ανεκπλήρωτο όνειρο μας.
Β) Μετά την δέσμευσή μας να ξεκαθαρίσουμε το θέμα των πληρεξουσίων, όσο αφορά τις ψηφοφορίες, στείλαμε στο δικαστικό τμήμα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε σχετική επιστολή την 24/11/2008. Στις 11/03/2009 λάβαμε απάντηση με την οποία μας λένε πως η τροποποίηση άρθρου του καταστατικού μας μπορεί να γίνει κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης των Μελών μας με την απόλυτη πλειοψηφία του άρθρου 5 παρ.8 του Π.Δ. 93/87.
Το προαναφερθέν άρθρο αναφέρει: << Για την τροποποίηση του καταστατικού απαιτείται απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών, που λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία των εγγεγραμμένων μελών, ανεξάρτητα αν κατά τη λήψη της σχετικής απόφασης ορισμένα μέλη έχουν αποχωρίσει ή αποβιώσει, εφόσον διαρκεί η διαχειριστική περίοδος.>>
Απόλυτη πλειοψηφία σημαίνει, το μισό πλέον ενός των εγγεγραμμένων Μελών.

Γ) Με εισαγγελική παραγγελία διεξάγεται ο έλεγχος των παλιών οικονομικών χρήσεων και είμαστε εν αναμονή αποφάσεως του Κυρίου Εισαγγελέα για την οποία θα σας ενημερώσουμε.

Δ) Επίσης θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όσους έχουν καθυστερήσει την εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς τον Συνεταιρισμό εάν είναι δυνατόν να τακτοποιήσετε αυτές έστω και εν μέρει, επειδή αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση υλοποίησης του σκοπού μας καθώς και την βλάβη των συμφερόντων των υπόλοιπων Μελών του Συνεταιρισμού.

Ε) Για την έγκαιρη ενημέρωση σας έχουμε αναρτήσει ιστοσελίδα στο internet με την διεύθυνση www.poseni.gr Για οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση είμαστε στην διάθεση σας στο γραφείου του Συνεταιρισμού ή στα τηλέφωνα 2810-341563 και 2810-287244Με τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μαθιουδάκης-Μπότης Παναγίωτης Γιάνναρης Νικόλαος 
Περισσότερα Άρθρα...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL